Мултимедија

Questionnaire

Questionnaire about Energy Agency QoS

Attendance

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday84
mod_vvisit_counterYesterday527
mod_vvisit_counterThis Month3051
mod_vvisit_counterTotal7484845

This day: Jul 07, 2020
Со домашни и странски институции и компании

CeProSARD

CeProSARDThe Association "Center for promotion of sustainable agricultural practices and rural development"CeProSARD is established upon initiative of a group of citizens – experts in the field of agriculture, rural development, economy and environment based on their personal knowledge and experience as well as realization of the necessary need for intensive work in the field to introduce sustainable practices in the area of agriculture and rural development. The Association is established with an initial meeting of its founders in June, 2007 when a decision is made about the name, short name (with Latin letters) and the symbol of the Association.

 

International cooperation

Legal and institutional frameworks for energy sector operation in the SEE countries are changing rapidly. A process of amending the existing and adopting new regulations is evident in almost all the countries, and new institutions have been or are being set up to implement national priorities, fulfill requirements of the EU accession process and obligations undertaken upon signature of the Energy Community Treaty.

Republic of Macedonia is one of nine Southeast European countries who have ratified the Treaty for establishing the Energy Community and pledged to implement the relevant EU rules on energy, environment and competition.

The Energy Community has a three-fold purpose:

1. To create open and transparent national energy markets capable of attracting investments in power generation and networks.
2. The establishment of a regional energy market is foreseen to allow for cross-border trade in energy, guarantee energy supply and ensure that climate/ environmental and social considerations are integrated in the energy sector operation.
3. The objective of the Energy Community is to have this regional market fully integrated in the EU's internal energy market.

In this regard, on international plan the Energy Agency of the Republic of Macedonia further contacts and cooperates with many international organizations:

• Foreign government and governmental organizations:
- Ministry of Environment, Land and Sea of Italy
- Federal Ministry of Economics and Technology of Germany
- Energy Agency of Germany (DENA)
- Ministry of Economy-Energy Sector of Slovenia
- Energy Efficiency Agency of Bulgaria
- Fund for energy efficiency investments of Bulgaria
- Energy Efficiency Agency of Serbia

• International and intergovernmental organizations:
- World Bank
- International Bank for Reconstruction and Development
- UNDP
- UNECE
- UNESCO
- Energy Institute "Hrvoje Pozar" from Croatia
- Institute for Construction "Jozef Shtefan" from Slovenia

 

ГЕЦ

GEC_logoНа ден 06.12.2011, Агенцијата за енергетика на Република Македонија склучи ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА со ГЕЦ (Германски центар за енергетска ефикасност и обновливи енергии), во состав на ПВУ-ВСШ "Факултет за бизнис економија".

Договорот беше потпишан од страна на Директорот на Агенцијата за енергетика на Република Македонија, г-дин Лазар Гечевски, и Директорката на ПВУ-ВСШ, г-а Антонија Јосифовска.

Деталите од договорот можете да ги видите ТУКА.

http://www.gec.mk

   

ХБ СОЛАР

 

НАША ВИЗИЈАHB_Solar

Фотоволтаиците се фасцинантна технологија – со употреба на модерни, и иновативни и моќни соларни келии, ја претвараат соларната енергија во електрична струја.
Со Владините мерки и регулативи и програмите за поттик се овозможува секој инсталатер и сопственик на објект да инсталира свој сопствен соларен систем.
Вашата инвестиција ќе биде гарантирана преку нашиот квалитет и излезните параметри на нашите продукти со нивна професионална инсталација.
Кака доверлив партнер кој овозможува целосен сервис и изведба, наша одговорност е да овозможиме експертиза и знаење.
Комбинација со квалитетните системи, како и создадениот почетен контакт продолжуваат со инженеринг, реализација и проект менаџмент. Ова ја гарантира и заврстува довербата кон нашите клиенти и партнери.
   
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)