МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес31
mod_vvisit_counterВчера484
mod_vvisit_counterОвој месец855
mod_vvisit_counterВкупно7482649

Денеска е: Јул 03, 2020
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Дваесет и третти Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност

На ден 06.06.2013 година се одржа дваесет и третиот Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност на Тема: "Енергетски контролори, енергетски сертификати, енергетски менаџери и енергетски патроли".


 

Дваесет и втори "Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност"

IMG_7886Согласно Законот за енергетика (Службен весник на Република Македонија бр. 16/.2011) сите единици на локалната самоуправа во Република Македонија до Агенцијата за енергетика на Република Македонија имаат обврска да доставуваат тригодишни Програми за енергетска ефикасност, едногодишни Акциони планови за спроведување на Програмите и едногодишни Извештаи за спроведување на Акционите планови.

   

Дваесет и прв „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_7776Секторот земјоделство во Република Македонија е еден од најзначајните сектори. Потрошувачката на енергетски ресурси во овој сектор е голема, а со тоа и потребата за нејзино намалување е неопходна. Тоа значи дека во овој сектор да потребно е да се интервенира во делот на воведување на мерки за енергетска ефикасност, а тоа значи и користење на обновливите извори на енергија.  

   

Деветнаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_7442На 07.02.2013 година, четврток, Агенцијата за енергетика на Република Македонија го организираше деветнаесеттиот Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност. На овој Собир беше разгледувана законската обврска на сите општини во Република Македонија за изработка на тригодишните Програми за енергетска ефикасност, годишен план за спроведување на Програмите и Информации за спроведување на Програмите согласно Законот за енергетика (Службен весник на Република Македонија бр.16/2011).

   

Осумнаесетти „Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност“

IMG_7118Агенцијата за енергетика на Република Македонија на 20.12.2012 година  во клубот на новинари - Дуна клуб  го организираше осумнаесетиот Собир на експерти од областа на обновливи извори на енергија и енергетска ефикасност. На овој Собир се заокружи уште една година на успешност на Собирите, а воедно беа доделени Пофалници и Благодарници на лицата и фирмите кои соработуваа со Агенцијата на различни проекти во годината што изминува.

   

Страница 1 од 5

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)