МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес29
mod_vvisit_counterВчера484
mod_vvisit_counterОвој месец853
mod_vvisit_counterВкупно7482647

Денеска е: Јул 03, 2020
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Внатрешна организација на Агенцијата за енергетика на Република Македонија

Агенцијата за енергетика на Република Македонија своите функции ги остварува како организационо - правна целина. Внатрешната организираност на Агенцијата поблиску се утврдува со општи акти за организација и систематизација на работењето на Агенцијата.

Органи на Агенцијата за енергетика на Република Македонија

1. Управен одбор на Агенцијата

Со Агенцијата управува Управен одбор на Агенцијата, кој се состои од пет члена. Членовите на Управниот одбор на Агенцијата ги именува и разрешува Владата, имајќи ја во предвид соодветната и правичната застапеност на припадниците на сите заедници.

2. Директор на Агенцијата

Со работата на Агенцијата раководи директор. Директорот на Агенцијата ја претставува и застапува Агенцијата, ја организира работата, ги извршува одлуките на Управниот одбор, се ангажира за законито работење, изготвува програма за работа и финансиски план, и врши други работи утврдени со Законот и Статутот на Агенцијата за енергетика на Република Македонија.

3. Систематизација на работните места во Агенцијата за енергетика на Република Македонија

4. Кодекс за административни службеници

 Согласно со ИСО стандардот 9001:2008 Агнецијата за енергетика работи според Политика за квалитет

ISO_Politika_za_kvalitet

Агнецијата за енергетика доби и сертификат за Систем за Управување според ИСО стандардот 9001:2008

sertifikat_thumb

 

  •  Директор на Агенција за енергетика на Република Македонија

- Нехри Емрула дипломиран инженер по електротехника 

email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

  • Одделение за правно-административни прашања:

Раководител на одделение - 

Владимир Сарач, дипл.економист CV

email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Советник за правно нормативни прашања - Наташа Стефаноска, магистер по правни науки

email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Советник за управување со човечки ресурси - Сања Чамевска, дипл. правник

email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите  
  • Одделение за енергетика:

Советник за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија -

Панче Атанасовски, дипломиран инженер по електроника 

email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

-Советник за енергетска политика- Станислава Николоска, дипл.политиколог
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
 - Помлад соработник за акциони програми и планови за енергетска ефикасност- Дарко Ангелков, дипл.маш.инж 
email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
- Помлад соработник за координација на проекти-Ирена Кешељ-Вртова, магистер по шумарски науки
email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
- Помлад соработник за енергетска контрола и енергетски карактеристики на згради-Ордан Каески, дипл.економист
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
- Помлад референт за подготовка и обработка на документи-Влатко Ѓорѓиоски, Електротехничар-енергетичар
email: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
  • Одделение за  финансиски прашања:
- Советник за финансиски и економски прашања-Гордана Додевска, магистер по економски науки
email:  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 Управен одбор на Агенција за енергетика на Република Македонија
  • Г-дин Блерим Укали- Претседател на Управен одбор на Агенција за енергетика на Република Македонија
  • Г-ѓа Александра Спасевска- член
  • Г-дин Лаурент Ќерими- член
  • Г-дин Џавид Сељами- член
  • Г-дин, Бранко Димчевски-член
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)