МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес444
mod_vvisit_counterВчера340
mod_vvisit_counterОвој месец784
mod_vvisit_counterВкупно7482578

Денеска е: Јул 02, 2020
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Регистер на повластени производители на електрична енергија од ОИЕ

Регистер на повластени производители на електрична енергија од  ОИЕ

 

Име на
постројка

Вид на електрана

 Номинална моќ [kW]

Име на правно лице

Датум на вклучување

 1.

Сието 1

фотоволтаична

 10,2

Сието доо Скопје

 12.05.2009

 2.

Охрид 2

мала хидроелектрана

 320

МХЕ Летнички извори доо Скопје

 01.10.2009

 3.

Дабниште

мала хидроелектрана

32

ДТП ДИКОМ дооел с.Ваташа о.Кавадарци

 17.12.2009

 4.

ПЕТРО М

фотоволтаична

 49,720 

ПЕТРО М доо Илинден 

 14.06.2010

 5.

ГЕО-ЛИНК ГРОУП

фотоволтаична 

 49,720

ГЕО-ЛИНК ГРОУП дооел  Скопје 

15.06.2010 

 6.

ОХРИД 3

мала хидроелектрана

 229

МХЕ ЛЕТНИЧКИ ИЗВОРИ доо Скопје

 04.06.2010

 7.

Белица 1

мала хидроелектрана

995

МХЕ Горно Белички извори доо Скопје

27.07.2010

 8.

Белица 2

мала хидроелектрана

996

МХЕ Горно Белички извори доо Скопје

27.07.2010

 9.

Охрид 3

мала хидроелектрана

117

МХЕ Летнички извори доо Скопје

21.07.2010

10

Мавис

фотоволтаична

250

Мавис доо - Штип

10.12.2010

11

лок. Стара филтерница Довлеџик

мала хидроелектрана

400

Хидроенерго проект водовод дооел Битола

15.10.2010

12

Фотонапонска централа АЛФА ПАРК

фотоволтаична

49,7

Алфа Инженеринг дооел Радовиш

25.02.2011

13

Интеграл

фотоволтаична

49,9

Интеграл дооел, Тетово

21.04.2011

14

МХЕ Другово

мала хидроелектрана

600

ДПТУ Студенчица Мали Хидро доо, Скопје

15.04.2011

15

Фотон

фотоволтаична

11,5

Фотон, Босилово

29.04.2011

16

МЕГА Солар

фотоволтаична

996,7

Гермијан, Битола

27.05.2011

Издадени решенија за повластен производител на електрична енергија од обновливи извори на енергија (ППЕЕОИЕ),

последна состојба од 05.07.2011 година

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)