МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес348
mod_vvisit_counterВчера4942
mod_vvisit_counterОвој месец41400
mod_vvisit_counterВкупно7265583

Денеска е: Јан 25, 2020
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Проект AMICO-11: мисија за поддршка на италјанските МСП во освојување на Западно-балканските пазари

На повикот објавен од македонската Влада на тема “Концесии за користење на вода за производство на електрична енергија од 44 мали хидроелектрични централи по моделот DBOT”, на 9ти Мај во Скопје, се одржа оперативна мисија на која присуствуваа заинтересирани компании од Италија.

   

Градење на локалните капацитети за подобро искористување на фондовите од програмата за конкурентност и иновации

Министерството за Економија како Национален координатор на Рамковната програма за конкурентност и иновации – CIP, во соработка со Делегација на Европската Унија, на 5ти и 6ти Мај, во просториите на Стопанска Комора, организираше обуки, во кој на учесниците, интерактивно и чекор по чекор, им беше објаснето како да дефинираат проектни идеи во рамките на CIP, како да најдат партнери, како да ги дефинираат целите, да го определат буџетот и да поднесат проектни идеи во рамките на CIP.

   

Работилница за енергетски заштеди со Top-Down методологија

Во организација на регионалниот проект на GIZ зslika1а “Градење на капацитети за системи за мониторинг, верификација и евалуација на политики за енергетска ефикасност во Jугоисточна Европа, во однос на процесот на пристапување кон Европската унија”, финансиран од отворениот регионален фонд ORF-EE, се одржа обука за енергетска ефикасност и за примена на соодветни алатки за пресметка на енергетските заштеди.

   

Средбата на Управниот Комитет на ТАМ/БАС

Za_pocetnaНа ден 30 март 2011, среда, со почеток во 10:00 часот, во Хотел Турист Бест Вестерн се одржа првата средба на Управниот Комитет на БАС Програмата,a потоа со почеток во 13:00 се одржа втората средба на Управниот Комитет на ТАМ Програмата.

Агенцијата за енергетика на Република Македонија учествуваше на овие средби со свој член во Управните Комитети на ТАМ/БАС Програмите.

   

Страница 44 од 49

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)