МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес274
mod_vvisit_counterВчера4942
mod_vvisit_counterОвој месец41326
mod_vvisit_counterВкупно7265509

Денеска е: Јан 25, 2020
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Упатството за примена на мерките за енергетска ефикасност и заштеда на енергија при определување на карактеристиките на стоките и услугите што се предмет на јавните набавки, како и за примена на критериумите што се однесуваат на ен

Според новиот Закон за енергетика на Република Македонија од 10.02.2011 (Службен весник на Република Македонија 16/2011) член 134 став (8) Агенцијата за енергетика, по претходно прибавено мислење од Бирото за јавни набавки, донесува Упатството за примена на мерките за енергетска ефикасност и заштеда на енергија при определување на карактеристиките на стоките и услугите што се предмет на јавните набавки, како и за примена на критериумите што се однесуваат на енергетската ефикасност и заштедата на енергија при изборот на најповолен понудувач. Ова Упатство ќе послужи за

   

Софтвер за следење на потрошувачката на енергија во општините во Македонија

Za_UNDP_SaemНа 1ви Јули со почеток во 11 часот, во Дипломатската сала, во просториите на Скопскиот Саем – ЕРА СИТИ, беше одржана Промоција на софтверот за енергетски мониторинг на јавни објкекти – ExCITEи на порталот за енергетска ефикасност(www.eeportal.mk)изработени во рамките на проектот на Министерството за Животна Средина и Просторно Планирање“Ублажување на климатските промени преку подобрување на енергетската ефикасност во градежниот сектор”. Проектот, подржан од програмата за развој на Обединетите нации УНДП, беше финансиран од Австриската Агенција за Развој, а изработен од страна на Министерството за Економија и ЗЕЛС, потпомогнати од Агенцијата за Енергетика на Република Македонија.

   

Меѓународната конференција за „Бизнис планирање на проекти за ЕЕ и ОИЕ на земјите од Југо-Источна Европа“

Za_pocetnaЕкономската комисија на Обединетите Нации за Европа (УНЕЦЕ), норвешката компанија Норск Енерги и нивните партнери во Република Македонија, Агенцијата за енергетика и Центарот за климатски промени – Скопје, организираа Меѓународна конференција за „Бизнис планирање на проекти за енергетска ефикасност и обновливи извори на енергија на земјите од Југо-Источна Европа“’.

   

Обука за користење на опремата за енергетска ревизија

Za_obukataНа четири претставници од Агенцијата за енергетика на Република Македонија им беше одржана обука за користење на опремата за енергетска ревизија од страна на вработени во компанијата „Фармахем“ – Скопје.

Обуката се одвиваше во тек на два работни дена.

   

Страница 42 од 49

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)