МЕНИ

Мултимедија

Прашалник

Анкета за квалитет на услугите

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес450
mod_vvisit_counterВчера340
mod_vvisit_counterОвој месец790
mod_vvisit_counterВкупно7482584

Денеска е: Јул 02, 2020
Евиденцијата е започната на 01.01.2011

Работилница на тема „Предизвици од воведувањето на задолжителни енергетски контроли во објектите во Република Македонија“

IMG_8495На ден 07.03.2014 година, во 10:00 часот, Агенцијата за енергетика на Република Македонија во соработка со Скопскиот саем, организираше работилница на тема „Предизвици од воведувањето на задолжителни енергетски контроли во објектите во Република Македонија“.
   

Известување

Врз основа на Јавниот повик бр.1/2013 од 06.12.2013 година за избор на правни лица за спроведување на обуки и полагање на испити за енергетски контролори, член 17, став 4 од Правилникот за енергетска контрола (“Службен весник на Република Македонија“ бр.94/13) и Решението за измена на Решението за избор на правни лица за спроведување на обуки и полагање на испити за енергетски контролори бр.03-70/5 од 14.02.2014 година Агенцијата за енергетика ја објавува конечната:


ЛИСТА НА ИЗБРАНИ ПРАВНИ ЛИЦА ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ОБУКИ И ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТИ ЗА ЕНЕРГЕТСКИ КОНТРОЛОРИ

1

Универзитет “Св.Кирил и Методиј“, Скопје - Машински факултет, Скопје

2

Универзитет “Св.Климент Охридски“ – Технички факултет, Битола.

3

Здружение МАЦЕФ  - Центар за енергетска ефикасност на Македонија, Скопје

4

Здружение Центар за промоција на оддржливи земјоделски практики и рурален развој ЦеПроСАРД , Скопје

5

ГЕИНГ КРЕБС УНД КИФЕР ИНТЕРНЕШНЛ И ДР. доо Скопје“                


   

Работни средби на експертскиот тим на Агенцијата за енергетика со градоначалниците на на општините: Кривогаштани, Пехчево и Центар Жупа

Pehcevo

На ден 22.01.2014 година во просториите на Агенцијата за енергетика, експертскиот тим на Агенцијата за енергетика, одржа работни средби со градоначалниците на општините: Кривогаштани - Г-дин Тони Заткоски, Пехчево- Г-дин Игор Поповски и Центар Жупа- Г-дин  Аријан Ибраими, на кои по деталното запознавање со потребите и можностите за унапредување на енергетската ефикасност, им беа  врачени позитивни мислења по Предлог- Програмите за енергетска ефикасност.

   

Потпишан Меморандум за Соработка помеѓу Агенцијата за енергетика на Република Македонија и Здружението за оддржлив урбан развој АРХИТЕКТУРА И АМБИЕНТ - АРХАМ Битола

IMG_8445На 24.12. 2013 година, во просториите на Агенцијата за енергетика на Република Македонија, беше потпишан Меморандумот за соработка помеѓу Агенцијата за енергетика на Република Македонија и Здружението за оддржлив урбан развој АРХИТЕКТУРА И АМБИЕНТ - АРХАМ Битола.

   

Страница 4 од 49

Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)